Hét glasrecyclagebedrijf België

Kernwaarden

 • Duurzaamheid
  GRL kiest voor duurzaam ondernemen, door steeds te streven naar economisch en ecologisch uitgebalanceerde verwerkingsprocessen. Wij investeren voortdurend in ons team van gedreven en sterk gemotiveerde mensen en zo bieden wij erkentelijkheid en zekerheid.
 • Kwaliteit
  Kwaliteit vormt het sleutelwoord in onze dienstverlening. Dit heeft uiteraard niet alleen betrekking op onze eindproducten, maar ook op onze verwerking en service.
  Kwaliteit begint bij de glasinzameling door een goede sortering aan de bron. Sensibilisering en training van onze leveranciers, degelijke containers, een uitgebouwde onderhoudsdienst, speciale vlakglascontainers en een inzameling op maat zijn daarom voor ons van groot belang. Een correcte en verzorgde opslag is één van de belangrijkste voorwaarden om het verwerkingsproces optimaal te kunnen starten. Goed opgeleide mensen en de meest moderne machines zorgen ervoor dat er een eindproduct gemaakt wordt van zeer hoge kwaliteit.

  Kwaliteit is een ketting: iedere schakel levert zijn bijdrage aan het eindresultaat. Van elk van onze medewerkers wordt dan ook verwacht dat hij of zij een steentje bijdraagt aan het geheel

 • Verwerkingsproces
  Het verwerkingsproces is een volledig droog proces dat bestaat uit verschillende processtappen.

  De eerste processtap is de manuele verwerking. Hierbij wordt de binnenkomende glasstroom, hetzij wit, groen, bruin of kleurgemengd, volgens korrelgrootte verdeeld over verschillende transportbanden (leesbanden). Daarop vindt een eerste manuele sortering plaats en wordt de glasstroom ontdaan van grote verontreinigingen. Petflessen, kunststof zakken, kranten en tijdschriften, keramiek, steen, porselein en ander vreemd huishoudelijk afval wordt zorgvuldig verwijderd.

  De tweede processtap bestaat uit een breekproces waar het glas door middel van een breker op de gewenste korrelgrootte wordt gebracht. Alvorens naar de derde processtap te gaan, wordt het glas gehomogeniseerd.

  De derde processtap bestaat uit de verwijdering van alle metalen, zowel de ferro als de non-ferro metalen.

  De laatste en vierde stap is de meest complexe verwerkingsstap: de optische verwerking. Hierin worden de scherven opnieuw volgens korrelgrootte verdeeld in verschillende stromen. Een eerste batterij optische scheiders haalt keramiek, steen en porselein uit de glasstroom. Dit gebeurt door middel van CCD-camera’s en high-tech sensoren. Op basis van witlicht, laserlicht en infra-rood licht wordt de niet transparante verontreiniging herkend. Na de beeldverwerking stuurt een processor heel precies een aantal persluchtventielen aan die de ongewenste deeltjes uit de schervenstroom blazen. Daarna worden de scherven onderworpen aan een optisch-mechanische kleurenscheiding en worden eveneens door middel van CCD-camera’s en high-tech sensoren de anders gekleurde scherven uit de glasstroom gehaald. Deze volautomatische kleurenscheiding mag enkel gezien worden als een kleurverbetering en niet als een volledige kleurenscheiding van kleurgemengde scherven.

  Tussen de verschillende processtappen worden lichte onderdelen zoals papier en kunststof van het glas gescheiden door middel van luchttechnieken.

  Het volledige proces wordt automatisch gestuurd door een ploeg ervaren vakmensen die toezicht houden en aan de hand van de resultaten van de on-line kwaliteitscontrole het verwerkingsproces zo nodig bijsturen.

  Kortom: een zeer modern en efficiënt machinepark biedt een maximaal recycling-percentage en een hoge kwaliteit van de eindproducten.