Feiten uit het verleden en welzijn voor de toekomst!

Toen onze onderneming in 1933 begon met het vervoer van steenkool en bouwmaterialen, was glasrecycling nog totaal onbekend. Later ging het familiebedrijf ruwe grondstoffen voor de glasindustrie vervoeren, en toen al zag men de behoeften van de toekomst. Als pioniers in het inzamelen van glasafval, zag men al snel de meerwaarde die kon worden gecreëerd door het glasafval te verwerken tot een herbruikbare grondstof. De onderneming die in 1980 begon met de verwerking van afvalglas, is in de eenentwintigste eeuw uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf voor logistiek en recycling in Europa en ver daarbuiten.

TRANSPORT VAN SWARTENBROUCK NV is een dynamisch bedrijf met goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers, gespecialiseerd in de logistieke dienstverlening van losgestorte goederen voor de industrie en in de inzameling van afvalglas.
Door de diversiteit aan transportmiddelen, kraanwagens, containerwagens, ultralichte aluminium kipopleggers, vlakglascontainers , holglascontainers en huiftrailers al dan niet uitgerust met ADR, kunnen wij tal van oplossingen bieden voor uw logistieke vraag.

In 2013 trad Kempisch Recyclagebedrijf toe tot de groep rond G.R.L. Glasrecycling. Door deze overname bestrijken we een groot deel van de inzamelmarkt in Vlaanderen en zorgen we voor instroom voor ons recyclagebedrijf.

G.R.L.-GLASRECYCLING NV biedt zowel afvulbedrijven als vlakglasbedrijven de gepaste oplossing voor hun glasafvalprobleem. Zowel vlakglas- als holglasafval wordt via hoogtechnologische verwerkingslijnen verwerkt tot een nieuwe grondstof. Glasproducenten van over de hele wereld weten de kwaliteit van onze gerecycleerde grondstoffen te waarderen.

Sinds 2017 maken onze bedrijven deel uit van Remondis. Meer informatie kan u terugvinden op www.remondis.de

Onze waarden

 • Klantgerichtheid

  Omwille van het familiale karakter van onze onderneming streven wij ernaar een lange-termijnrelatie op te bouwen met onze klanten. Ons succes is afhankelijk van uw succes. Vanuit deze visie streven wij naar een ongeëvenaarde meerwaarde die wij u willen bieden.

 • Mensen

  Wij krijgen het vertrouwen van anderen door ethisch en te goeder trouw te handelen. We hebben een managementstijl die eerlijk en respectvol is en zetten ons met hart en ziel in voor ons bedrijf. Onze bedrijfscultuur trekt actieve, enthousiaste en gepassioneerde mensen aan. Zorg voor, waardering voor en ontwikkeling van onze mensen staan centraal in deze cultuur.

 • Betrouwbaarheid en flexibiliteit

  Een team van ervaren en gedreven medewerkers staat dag en nacht paraat om de vragen en wensen van onze klanten en leveranciers te beantwoorden. Onze onderneming draagt de betrouwbaarheid en flexibiliteit van haar dienstverlening hoog in het vaandel.

 • Milieu

  Naast de sociale en economische doelstellingen staat de bescherming van het milieu op de voorgrond door afvalstoffen om te zetten in grondstoffen, waardoor wij onze kinderen een schonere en gezondere toekomst kunnen bieden.

 • Diversiteit

  Onze waarde als onderneming wordt verwezenlijkt door de waarde van elk individu te erkennen. Wij omarmen diversiteit als een voorsprong op de concurrentie die voor ons succes van essentieel belang is. Wij zijn in alle opzichten een wereldwijde onderneming: geografisch, strategisch en cultureel.

 • Innovatie

  Wij streven naar veranderingen voor onszelf en voor onze klanten en partners. Wij stimuleren creativiteit, innovatie en het berekend nemen van risico’s om de waarde van onze onderneming voor onszelf en voor onze klanten te verbeteren. Wij gebruiken technologie als een strategisch gereedschap.